top of page
H1 - achtergrond.png

Waarom nieuw ondernemerschap?

De uitdagingen die Valentijn zelf doorheen zijn carrière moest overwinnen, bevestigden voor hem dat ondernemen niet altijd zo netjes lineair en stapsgewijs verloopt als de meeste klassieke ondernemerschapscursussen het omschrijven. Hij is er wel van overtuigd dat je kan leren hoe je een succesvol bedrijf bouwt en dat je je groei als ondernemer kan hacken. Via het delen van ervaringen en het aanreiken van beproefde methodieken, wil hij nieuwe ondernemers laten zien wat het ondernemerschap van de toekomst inhoudt. 

De cursus ‘Nieuw ondernemerschap’ die hij ontwikkelde leert nieuwe ondernemers om het groei- en innovatievermogen van hun organisatie beter in te schatten, drempels te overwinnen en kansen voluit te nemen.
 

temp_image_20210202_102745_f53bb794-2f8c

Valentijn Destoop heeft meer dan vijftien jaar ervaring als ondernemer en strategisch expert. Hij heeft zowel eigen start-ups op de rails gezet als gewerkt in de context van corporates, de academische wereld en de publieke sector. Die unieke expertise zet hij graag in om nieuwe ondernemers en organisaties die een positieve impact willen creëren te ondersteunen.


Na zijn masteropleiding in toegepast ontwerp aan Sint-Lucas ging Valentijn in bijberoep freelancen en aan de slag bij digitale agentschappen These Days (Wunderman Thumpson) en Emakina. Hij groeide er door tot design lead en werkte samen met internationale merken rond award winnende concepten en platformen. Met die ervaring richtte hij zelf start-ups op. Zo was hij in 2009 medeoprichter van Little Miss Robot, een van de eerste Belgische digital product designstudio’s. In 2014 stond hij mee aan de basis van Wonderland, een innovatie- en venturestudio. 

 

Vanaf 2009 werkte Valentijn bijna tien jaar lang bij Cronos als businessstrateeg en technologieondernemer en als expert in innovatie-ecosystemen en innovatiehubs. Hij ontwikkelde mee de cocreatiehub HangarK in Kortrijk en wist Hack the Future op te schalen tot de grootste hackathon in België. In 2018 was hij hoofd van het VR/AR-technologielab van Digital Arts & Entertainment (uitgeroepen tot beste gameschool in de wereld) waar hij wetenschap en bedrijven verbond in de context van Industrie 4.0. Als creatief ondernemer gaf hij gastcolleges aan academische instellingen zoals Vlerick Business School en Berlin School of Creative Leadership. Hij werkte ook samen met Flanders DC en Creative Network aan de oprichting van Creative Fair Play.

 

In 2016 werd hij genomineerd als Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar. 

Anker 1
H1 - achtergrond.png

Nu werkt Valentijn vanuit Quidante, het bedrijf dat hij in 2004 oprichtte, samen met top ondernemers en management committees van internationale bedrijven.

 

Samen kijken ze vooruit naar de toekomst: Wat zijn de opkomende technologieën met het meeste potentieel? Hoe kunnen de bedrijven hier het best op inspelen? Welke nieuwe strategische doelstellingen zijn nodig? 

Valentijn combineert daarbij creatief toekomstdenken met design-gedreven uitvoering en weet organisaties stevig te verankeren binnen met hun innovatie- en ondernemersecosysteem.

Schermafbeelding%202021-05-13%20om%2017.
H2 - achtergrond.png

Start vandaag nog met het vormen of verfijnen van je ondernemersvisie

bottom of page